Διαμαρτυρία προς περιφερειάρχη

Αγαπητά μέλη της ομάδας “Ψυχαγωγία χωρίς καπνό”.

Επειδή όλοι μας έχουμε απαυδήσει από την κατάσταση που επικρατεί με το κάπνισμα, σας καλούμε να συμμετάσχετε σε διαμαρτυρία προς την Περιφέρεια Αττικής ώστε να πετύχουμε την εφαρμογή του μέτρου που μας ενδιαφέρει.

Τα μέλη που διαμένουν εκτός Αττικής μπορούν και αυτά να διαμαρτυρηθούν προς την Περιφέρεια όπου διαμένουν, αφού πρώτα τροποποιήσουν κατάλληλα το μήνυμα που ακολουθεί και αναζητήσουν τις σχετικές ηλεκτρονικές σελίδες των Περιφερειών τους .

Για να συμμετάσχετε στη διαμαρτυρία πρέπει:
1. Να επισκεφτείτε τη σελίδα http://www.patt.gov.gr/main/index.php?option=com_aicontactsafe&view=mess...
2. Να συμπληρώσετε απαραίτητα το ονοματεπώνυμό σας και το email σας στα κατάλληλα πεδία.
3. Να επιλέξετε ως παραλήπτη “Γραφείο Περιφερειάρχη”.
4. Να βάλετε θέμα “Διαμαρτυρία για την έλλειψη ελέγχων σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους”.
5. Να κάνετε Αντιγραφή και Επικόλληση του μηνύματος που ακολουθεί.
6. Να εισάγετε το κωδικό ασφαλείας και να πατήσετε “Αποστολή”.

Δείτε τη διαμαρτυρία και στο Facebook.


Αξιότιμε κε Περιφερειάρχα,

Με το παρόν μήνυμα θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ έντονα για την ελλιπή εφαρμογή του Νόμου 3868/2010 που απαγορεύει ρητά το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους καθώς και στους ιδιωτικούς εργασιακούς χώρους.

Παρότι ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ πως κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής έχουν αρχίσει ελέγχους για την εφαρμογή του συγκεκριμένου Νόμου, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα μοιάζουν απογοητευτικά. Διαπιστώνει εύκολα κάποιος πως η πλειοψηφία των καταστημάτων εστίασης, ψυχαγωγίας και γενικότερα υγειονομικού ενδιαφέροντος εξακολουθεί να επιτρέπει το κάπνισμα στο εσωτερικό τους.

Θεωρώ δεδομένο το ενδιαφέρον σας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας αλλά και την αφοσίωσή σας στην εφαρμογή των νόμων σε ένα κράτος δικαίου που σέβεται και προστατεύει τον πολίτη σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και εργασιακής του ζωής. Συνεπώς, σας καλώ να εντατικοποιήσετε τους ελέγχους για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους αλλά και στους ιδιωτικούς εργασιακούς χώρους εντός των ορίων της Περιφέρειάς μας.

Όλοι οι πολίτες της Αττικής δικαιούμαστε ένα καθαρό, άκαπνο περιβάλλον, μέσα στο οποίο θα εργαζόμαστε, θα κινούμαστε, θα διασκεδάζουμε, θα ζούμε, χωρίς τις βλαβερές συνέπειες του παθητικού καπνίσματος. Ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς, όπου μια οικογένεια με μικρά παιδιά, μια έγκυος, ένας ασθενής με άσθμα, ένας νέος σε ηλικία, ένας μεγαλύτερος, ένας άνδρας, μια γυναίκα, ΟΛΟΙ θα έχουμε ίδια δικαιώματα και ίδιες προσβάσεις σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους.

Επίσης, όλοι οι πολίτες τις Αττικής αξίζουμε μια τοπική αυτοδιοίκηση που αναλαμβάνει τις ευθύνες της, όπως συμβαίνει σε όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη.

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειές σας.

Με εκτίμηση,

(ονοματεπώνυμο)

ΣυνημμένοΜέγεθος
2117-1.jpg188.33 KB
5201.pdf1.49 MB
2117-2.jpg20.31 KB

Απαντήσεις

Λάβαμε 2 απαντήσεις από το Βόρειο και Κεντρικό τομέα Αττικής. Και οι δύο απαντήσεις ανέφεραν τους αποδέκτες, τους οποίους αφαίρεσα από το συνημμένο:

1. Βόρειος Τομέας
Κοινοποίηση
Στάλθηκε σε 35 αποδέκτες.

Περιφέρεια Αττικής
Γεν. Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας
Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής
Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών
Τμήμα Υγειονομικού & Περιβαλλοντικού Ελέγχου
Μεσογείων 448 15342 Αγία Παρασκευή

2. Κεντρικός Τομέας
Στάλθηκε σε 28 αποδέκτες.

Περιφέρεια Αττικής
Γεν. Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας
Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής
Περιφερειακής Ενότητας ΚεντρικούΤομέα Αθηνών
Τμήμα Υγειονομικού & Περιβαλλοντικού Ελέγχου
Λ. Αλεξάνδρας 196 11521 Αθήνα
Γραφείο Διευθυντή
210 6427605, 210 6460040
prkatanalotikt1@patt.gov.gr

Απάντηση

Έλαβα απάντηση από τον "ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ" οτι το αίτημά μου προωθήθηκε στη "Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΤ". Το μήνυμα μου προωθήθηκε με το σχόλιο:

"Σας προωθούμε μήνυμα από τη Φόρμα Επικοινωνίας του Site της Περιφέρειας Αττικής , αναφορικά με την έλλειψη ελέγχων σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους για τις δικές σας ενέργειες , λόγω αρμοδιότητας."