Η διαφορά στο Mall

Πήγα χθες στο Mall, στο Μαρούσι. Ήταν γεμάτο κόσμο, πήχτρα. Κανένας δεν κάπνιζε στους διαδρόμους στις καφετέριες και στα εστιατόρια (στον κλειστό χώρο που είδα). Θυμάμαι διάφορα καταστήματα που είχα πάει παλιά σε διάφορα μέρη της Αθήνας, που ήταν άδεια με 1-2 πελάτες και όμως ένας τουλάχιστο κάπνιζε και βρώμαγε όλο το κατάστημα. Ζητούσα από τον ιδιοκτήτη να μην καπνίζουν και μου έλεγε δε θέλει "να χάσει την πελατεία του." Σηκωνόμουν κι έφευγα. Αναρωτιέμαι τι ξέρει το Mall που δεν ξέρουν οι άλλοι μαγαζάτορες.

Το ίδιο και με το περπάτημα στα πεζοδρόμια. Στα άλλα καταστήματα δεν μπορούσες να περπατήσεις αξιοπρεπώς. Στο Mall περπατούσαν γονείς με τα παιδιά τους σε καροτσάκια ανενόχλητοι, πέρα δώθε. Καθαρά, πολιτισμένα, χωρίς καπνό, χωρίς εμπόδια. Πότε επιτέλους θα μάθουν τα μικρομάγαζα της γειτονιάς και οι δήμοι οτι ο κόσμος θέλει την καθαριότητα, τον καθαρό αέρα, το αξιοπρεπές περπάτημα μπροστά από τις βιτρίνες;

Σημείωση: Ο δρόμος έξω από το Mall και όλη η περιοχή ήταν ένα μπάχαλο με αυτοκίνητα και μηχανές στα πεζοδρόμια, στις γωνίες, στις διαβάσεις, κ.λ.π.