ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ!!!!!!!!

Είμαι κι εγώ και ο άντρας μου θύματα του ανύπαρκτου αντικαπνιστικού νόμου.....πλέον έχουμε σταματήσει να βγαίνουμε τους χειμερινούς μήνες.....η κατάσταση στην πόλη της Ρόδου όπου μένουμε, είναι τραγική.....νομίζω ότι αυτό που τρέφει την κατάσταση, είναι Η ΑΝΟΧΗ και η ΣΙΩΠΗ όσων ενοχλουνται από τον καπνό, (προφωλάσοντας έτσι την υγεία τους!)

ανοχή και σιωπή

Σωστά. Η ανοχή και η σιωπή τρέφουν πολλά από τα προβλήματα της χώρας μας. Ένας τρόπος αντιμετώπισής της είναι να μάθουμε να εκφράζουμε την ενόχλησή μας με απλό και κόσμιο τρόπο. Και με το παράδειγμά μας να παρακινήσουμε και άλλους να κάνουν το ίδιο.

παθητικό κάπνισμα

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι : Τι μπορώ να κάνω σε περίπτωση που κάποιος καπνίζει μπροστά μου κ ενώ του κάνω την παρατήρηση, αυτός δε σταματά;; Ευχαριστώ πολύ...

Δυστυχώς δεν μπορούμε να

Δυστυχώς δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι από την πολιτεία. Μπορούμε όμως να δηλώσουμε την ενόχλησή μας σαν άτομα, ώστε να μη σιωπούμε.

• Στον καπνιστή, όπως κάνατε.
• Στον υπεύθυνο του χώρου (προϊστάμενο, διαχειριστή, κ.λ.π.)
• Στο 1142
• Ίσως στο 100. Τώρα που δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία, είναι λογικό να απευθυνόμαστε στην Άμεσο Δράση. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.

Καλό είναι να είμαστε ήρεμοι και να ξεκινάμε με τη δική μας ενόχληση, π.χ. με ενοχλεί ο καπνός.

Σε μερικές περιπτώσεις αφού παραπονεθούμε, μπορούμε να φύγουμε από το χώρο. π.χ. αν είναι χώρος εστίασης/διασκέδασης, πηγαίνουμε σε άλλο κατάστημα που δεν καπνίζουν.