Πονοκέφαλοι μετά από διακοπή καπνίσματος!

Καλησπέρα σε όλους,

Ήμουν καπνιστής για χρόνια, (συγκεκριμένα από 15-26, περίπου 1-1/2 πακέτο την μέρα) και έχει 19 μήνες που έκοψα το κάπνισμα. Το πρόβλημά μου πλέον είναι ότι από την μέρα που έκοψα το κάπνισμα έχω φοβερούς πονοκεφάλους, (νευρολογικής φύσεως, αισθάνομαι λες και μου τρυπάνε το κεφάλι) μουδιάσματα στο κεφάλι κτλ. όταν εκτίθεμαι σε καπνό, (ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους). Μιας και το κράτος μας είναι πλήρης οργανωμένο και τηρούνται οι νόμοι στο έπακρο, καπνίζουν όλοι παντού! Στην εταιρία που εργάζομαι, στα γραφεία των πελατών (Επισκέπτομαι καθημερινά διάφορους πελάτες λόγο του αντικειμένου της δουλειάς μου), καλά δεν μιλάμε για καφετέριες, club, μπουζούκια κτλ. (Αυτά τα έχω κόψει προ πολλού).

Έχω επισκεφτεί ήδη 4 νευρολόγους (παρ τον έναν χτύπα τον άλλο), οι οποίοι ο καθένας έβγαλε και από μια διαφορετική λάθος διάγνωση, διότι ακολούθησα τις υποτιθέμενες θεραπείες τους και το πρόβλημα συνεχίζει... Το μόνο που θα έλεγα ότι ίσως βελτιώνει την κατάσταση είναι παροδικά με τον καιρό...

Η λύση μου αυτή τη στιγμή μέχρι το τέλος της σεζόν που θα φύγω στο εξωτερικό και θα ησυχάσω, (όχι μόνο από αυτό αλλά και από πολλά άλλα θέματα) είναι να αποφεύγω οποιαδήποτε επαφή με καπνό, τσιγάρα κτλ. αλλά λόγο της κατάστασης που επικρατεί δεν είναι και τόσο εύκολο για μένα στην καθημερινότητά μου, με κατ ασυνέπεια να έχω πήξει στα παυσίπονα (τα γνωστά της αγορά για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω ονόματα), τα οποία δεν συνιστάτε η χρήση τους σε υπερδοσολογία αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω και αλλιώς.

Κάνοντας μια μικρή αναζήτηση στο internet βρήκα τα παρακάτω link τα οποία αναφέρονται στους νικοτινικούς υποδοχείς :

http://archpsyc.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=483160#qundefined

http://www.youtube.com/watch?v=yd46Hs7pTow

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1. Είναι λογικό να με ενοχλεί το τσιγάρο τόσο πολύ μετά από ενάμιση χρόνο διακοπής; Αν ναι, γνωρίζω ανθρώπους που έχουν κόψει το κάπνισμα μετά από μένα και όταν βρίσκονται σε χώρο με καπνιστές δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα (εμφανείς το τονίζω!), σε αντίθεση με έμενα που ταλαιπωρούμαι, όχι μόνο εκείνη την μέρα αλλά και καμιά εβδομάδα μέχρι να ανακάμψω.

2. Υπάρχει κάποιος τρόπος να αντιμετωπίσω το πρόβλημά μου;

Ευχαριστώ πολύ.

Γιώργος.

άσκηση;

Έχεις δοκιμάσει άσκηση, διαλογισμό ή εναλλακτικές θεραπείες χωρίς φάρμακα;
Μήπως το πρόβλημα οφείλεται στο γενικότερο άγχος που μπορεί να έχεις, που βρίσκει τρόπο να "ξεσπά" όταν έρχεσαι σ' επαφή με νικοτίνη;
Μήπως ένας ψυχολόγος θα ήταν καλύτερος από νευρολόγο;

Οι παρακάτω συμβουλές είναι για πιο κοντά στην ημερομηνία διακοπής, αλλά μπορεί να ισχύουν γενικότερα για πονοκεφάλους:
http://www.quitsmokingsupport.com/withdrawal1.htm#index11
Take a warm bath or shower. Try relaxation or meditation techniques. Do more physical activities. Cut down on coffee and cola drinks.

http://www.livestrong.com/article/205039-how-to-stop-smoking-without-hea...

Δεν έχω καμιά εμπειρία/γνώση με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Παραθέτω μόνο μερικές σκέψεις, μήπως και σου δώσουν κάποια ιδέα.

Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για

Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

http://www.quitsmokingsupport.com/withdrawal1.htm#index11

Νομίζω ότι ίσως και να έχει κάποια σχέση με αυτό, γιατί και η καφεΐνη (cola, καφές, τσάι κτλ) μου δημιουργεί εξίσου το ίδιο πρόβλημα, όπως επίσης και οι πολύ έντονες μυρωδιές γενικός. (καθαριστικά μπάνιου, μυρωδιές όπως σκουριά, πολύ έντονες κολόνιες κτλ)
Πέρα από τον πονοκέφαλο, έχω εκνευρισμό κλτ. (Δεν ξέρω μήπως δημιουργείται από τον πονοκέφαλο)

Να επισημάνω ότι αν αποφύγω τα παραπάνω, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Σε περίπτωση που έρθω σε επαφή, χρειάζεται ίσως και 1 εβδομάδα για να επανέλθω στα φυσιολογικά μου, πλέον έχει βελτιωθεί σε σχέση με παλιότερα η κατάσταση, όπου είχα πολύ πιο έντονους πονοκεφάλους αλλά κρατούσαν και περισσότερες ημέρες.

Επίσης δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση με αυτό αλλά όταν χασμουριέμαι αισθάνομαι μια μικρή ανακούφιση (χασμουριέμαι αρκετά όταν είμαι σε αυτήν την κατάσταση)

Όσον αφορά την γυμναστική, γενικότερα αθλούμαι από τότε που έκοψα το κάπνισμα, κυρίως αεροβική άσκηση για να ανακτήσω την αντοχή μου.

Θα το ψάξω λιγάκι πιο εντατικά (τυγχάνει να έχω ξάδερφο ψυχολόγο, θα επικοινωνήσω μαζί του) και θα ενημερώσω.

Ευχαριστώ.

Πονοκέφαλος

Αν και τέρμα καθυστερημένα, από την περιγραφή που κάνεις και από προσωπική εμπειρία, καταλαβαίνω ότι μάλλον υποφέρεις από ημικρανίες. Ελπίζω να έχεις βρει την άκρη μέχρι τώρα, βέβαια.