Διαχείριση του καταλόγου Ψυχαγωγίας χωρίς καπνό

Τα καταστήματα στην "Ψυχαγωγία χωρίς καπνό" μπαίνουν και βγαίνουν στη λίστα από λίγους χρήστες που έχουν τα κατάλληλα δικαιώματα. Ένας απ' αυτούς λαμβάνει τα μηνύματα που στέλνονται στο info@nosmoke.gr. Κάποιος άλλος παρακολουθεί τις συστάσεις στο Facebook.

Θα 'θελα να το αλλάξουμε ώστε όλοι οι ενεργοί χρήστες της ιστοσελίδας να μπορούν να προσθέτουν καινούργια καταστήματα και να βαθμολογούν ένα κατάστημα σχετικά με το αν τηρεί ή δεν τηρεί τον νόμο. Τα καταστήματα να χαρακτηρίζονται ως άκαπνα ή καπνίζοντα ανάλογα με τις βαθμολογίες, με κάποιον αλγόριθμο.

Τα άκαπνα καταστήματα θα εμφανίζονται σε όλες τις σχετικές οθόνες:

  • Στον χάρτη.
  • Στην λίστα.
  • Στην Android εφαρμογή.
  • Στην αναζήτηση

Αν ένα καταστήματα δεν έχει χαρακτηριστεί άκαπνο, θα εμφανίζεται μόνο στην αναζήτηση, ώστε να μπορεί κάποιος:

  • Nα το βρεί και να μάθει γιατί χαρακτηρίστηκε άκαπνο (απ' τα σχόλια ή τη βαθμολογία).
  • Να το βαθμολογήσει ως άκαπνο αν πήγε και είδε οτι τηρεί το νόμο.
  • Να το βρεί και να μάθει αν είναι άκαπνο ή όχι (αν υπάρχουν δεδομένα).

Με αυτό τον τρόπο θα βγάλουμε τους μεσάζοντες από τη βάση και θα την ανοίξουμε σε όλους τους χρήστες. Ελπίζω οτι αυτό θα αυξήσει τη χρήση και επομένως και την ποιότητα του καταλόγου.

Τα καταστήματα αλλάζουν χαρακτηρισμό με το χρόνο. Επίσης μερικά καταστήματα που δεν τηρούν συστηματικά το νόμο αλλά δεν είναι γεμάτα καπνιστές μπορεί να βαθμολογηθούν διαφορετικά από τους πελάτες ανάλογα με το πότε πήγανε και αν κάπνιζε κάποιος ή όχι εκείνη την ώρα.

Οι στόχοι του καταλόγου είναι:

  • Nα μπορεί κάποιος να βρει ένα άκαπνο κατάστημα
  • Να ενθαρρύνουμε τα καταστήματα να τηρούν το νόμο όσο το δυνατόν περισσότερο, διαφημίζοντας τα άκαπνα καταστήματα.
  • Nα μάθει κάποιος αν ένα συγκεκριμένο κατάστημα είναι άκαπνο.

Στην πράξη, όταν κάποιος μας αναφέρει πως ένα κατάστημα πρέπει ή δεν πρέπει να είναι στη λίστα, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν λέει αλήθεια ή όχι, εκτός αν τον ξέρουμε αυτοπροσώπως. Επομένως ας υποθέσουμε πως οι περισσότεροι λένε αλήθεια και ας φτιάξουμε έναν αλγόριθμο που να λαμβάνει υπόψη του την πλειοψηφία. Εξ 'άλλου δεν βλέπω τι κέρδος θα έχει κάποιο κατάστημα να χαρακτηριστεί ψευδώς. Μήπως για να μην φαίνεται οτι παρανομεί; Πολύ που τους νοιάζει. Η παρανομία είναι ξεκάθαρη και αν το κράτος θέλει να τους πιάσει μπορεί να το κάνει χωρίς τη βοήθεια του καταλόγου μας. Οι καταγγελίες στο 1142 είναι πολύ περισσότερες από τα σχόλια του καταλόγου μας. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως κάποιος θέλει να υπονομεύσει τη δράση μας. Αν γίνει κάτι τέτοιο ας το αντιμετωπίσουμε στην ώρα του. Προς το παρόν είναι πιο σημαντικό να αυξήσουμε την χρήση του καταλόγου.

Πολύ ωραία σκέψη, την

Πολύ ωραία σκέψη, την επικροτώ.