Εξω οι καπνιστές

Ημερομηνία: 
22/10/2011
Εκδότης: 
Ελευθεροτυπία
Αρθρογράφος: 
ΑΝΤ. ΦΟΥΝΤΗΣ

ΤΣΙΓΑΡΟ και μπάλα πάνε πακέτο. Ή τουλάχιστον πήγαιναν μέχρι τώρα.

Κι αυτό γιατί η UEFA του Μισέλ Πλατινί (φωτ. αριστερά) ανακοίνωσε την απαγόρευση του καπνίσματος στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα Πολωνίας και Ουκρανίας το καλοκαίρι του 2012. Η UEFA ανακοίνωσε την πλήρη απαγόρευση της χρήσης, πώλησης και διαφήμισης των προϊόντων καπνού κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης κι αυτό θα ισχύει εντός αλλά και περιμετρικά των γηπέδων. Η απόφαση πάρθηκε με τη συναίνεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ενωσης, αλλά και τοπικών οργανισμών υγείας των δύο χωρών. «Η απαγόρευση του καπνίσματος στο Euro 2012 αφορά το σεβασμό της υγείας των θεατών και όλων όσοι εμπλέκονται στη διοργάνωση. Ευελπιστούμε στα υψηλότερα στάνταρ υγείας και ασφάλειας των θεατών και το κάπνισμα δεν συνάδει με αυτή τη λογική», δήλωσε ο Μισέλ Πλατινί

Μόνο η ελευθεροτυπία;

Η UEFA θα απαγορεύσει το κάπνισμα σε όλους τους χώρους (ανοιχτούς και κλειστούς) στα γήπεδα των τελικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2012.
Κατά τη γνώμη μου αυτή είναι μια σημαντικότατη παγκόσμια παρέμβαση στο κάπνισμα. Μόνο η Ελευθεροτυπία το ανέφερε; Απορώ.
Βλέπε και την ανακοίνωση της UEFA