Αυξάνεται δειλά δειλά ο αριθμός των καταγγελιών για το κάπνισμα

Ημερομηνία: 
14/12/2011
Εκδότης: 
ΤΟ ΒΗΜΑ
Αρθρογράφος: 
Ελενα Φυντανίδου

Όσο περισσότερο μπαίνουμε στον χειμώνα αρχίζουν να αυξάνονται κατά τι οι καταγγελίες των πολιτών, στην τηλεφωνική γραμμή υγείας «1142», για καταστήματα και άλλους δημόσιους χώρους όπου δεν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος.
Σύμφωνα με στοιχεία, τον Νοέμβριο έγιναν 2.485 καταγγελίες, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο έγιναν 2.093. Παρότι υπάρχει μία μικρή αύξηση των καταγγελιών, εν τούτοις ο αριθμός τους συνεχίζει να είναι κατά πολύ μικρότερος σε σχέση με τον περσινό χειμώνα. Ο μήνας με τις περισσότερες καταγγελίες παραμένει ο Ιανουάριος του 2011 (3.943).

Από την ανάλυση των στοιχείων παρατηρείται επίσης ότι τις καθημερινές υπάρχουν περισσότερες καταγγελίες απ' ότι τα σαββατοκύριακα.

Από το σύνολο των καταγγελιών, οι 34.792 αφορούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, εστιατόρια κλπ), οι 2.306 κλειστούς χώρους του δημοσίου τομέα, οι 1.161 κλειστούς χώρους του ιδιωτικού τομέα και οι 408 άλλους χώρους (αεροδρόμια, σταθμούς κλπ).

Οι περισσότερες καταγγελίες (45,2%) έχουν γίνει στην Αττική. Ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία (16,6%), η Δυτική Ελλάδα (6%) και η Ανατολική Μακεδονία Θράκη (5,8%).

Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2010 μέχρι σήμερα 15.193 άτομα «πιάστηκαν» να καπνίζουν εντός των καταστημάτων και 8.033 υπό την ανοχή των υπευθύνων. Σε 10.726 καταστήματα υπήρχαν σταχτοδοχεία πάνω στα τραπέζια.

• ΤΕΛΙΚΑ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ.....

• ΤΕΛΙΚΑ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ..... ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ? ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΜΕ Η' ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ? ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ (ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΜΕ ) Η ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΚΑΦΡΙΛΑ ??? ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ, ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙΤΕ ΣΤΟ 1142, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΑΚΑΠΝΟ ΑΕΡΑ ,ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ,ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΥΧΝΑΖΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ (ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ , ΠΙΤΣΑΡΙΕΣ , ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥΣ ΚΛΠ)

Εμείς τηλεφωνούμε. Αυτοί δεν

Εμείς τηλεφωνούμε. Αυτοί δεν κάνουν απολύτως τίποτα! Καπνίζουν σαν φουγάρα ακόμα και σε παιδότοπους!