Ηλεκτρονικό τσιγάρο

Πρόσφατα άρθρα μας ενημερώνουν οτι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι παράνομο:
http://forum.nosmoke.gr/node/290
http://forum.nosmoke.gr/node/291
http://forum.nosmoke.gr/node/294

Μου φαίνεται υπερβολική η εμμονή του υπουργείου να απαγορέψει το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Γιατί δεν κοιτάει να εφαρμόσει τους νόμους για τα κανονικά τσιγάρα και ασχολείται με την απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου;

Από φίλο μου καπνιστή που έχει στραφεί στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, καταλαβαίνω πως το κάνει για να ικανοποιήσει τον εθισμό του χωρίς να αναπνέει όλες τις πίσσες και άλλες βλαβερές ουσίες του τσιγάρου. Επίσης είναι πολύ λιγότερο ενοχλητικό για τους γύρω, και μάλλον πιο ασφαλές (χωρίς να είμαι σίγουρος, και χωρίς να το εμπιστεύομαι). Η χρήση του μου φαίνεται ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, ιδιαίτερα διότι δίνει διαφορετικό μήνυμα νοοτροπίας: "Καπνίζω επειδή είμαι εθισμένος" αντί του "καπνίζω επειδή μ' αρέσει".

Στον κατάλογο;

Θα πρέπει να καθορίσουμε τη στάση μας αν ο κατάλογος της ψυχαγωγίας χωρίς καπνό θα περιέχει
καταστήματα που επιτρέπουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Απαγορευμένο σε αεροπορικές πτήσεις των Η.Π.Α.

Σύμφωνα με αυτό το άρθρο, το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει απαγορευτεί σε αεροπορικές πτήσεις στις Η.Π.Α.

Το άρθρο τελειώνει λέγοντας πως το μέλλον του ηλεκτρονικού τσιγάρου πιθανότατα θα αποφασιστεί από τον οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων (FDA). Το FDA έχασε μια δίκη το 2010 προσπαθώντας να χειριστεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως συσκευή παροχής φαρμάκου αντί για προϊόν καπνού, γιατί το ηλεκτρονικό τσιγάρο ζεσταίνει νικοτίνη η οποία παράγεται από καπνό.

Τα προϊόντα καπνού ρυθμίζονται από το FDA, με απόφαση της Αμερικανικής κυβέρνησης, από το 2009, σύμφωνα με δελτίο τύπου του οργανισμού.