ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ή ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ;

Πολλές φορές έχω αναφέρει, επώνυμα πάντα, στο 1142 επιχειρήσεις που δεν τηρούν τον αντικαπνιστικό νόμο. Οι άνθρωποι του 1142 είναι πολύ εξυπηρετικοί και ζητούν πληροφορίες γενικά για το τι συμβαίνει. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν διορθώνονται οι καταγγελόμενες επιχειρήσεις. Ρωτάω (τον εαυτό μου πρώτα): Αξίζει τον κόπο να ενημερώνω το 1142; Η διαδικασία είναι τόοοοοσο αργή , που και αν ακόμη κάποιος ενδιαφερθεί, το αποτέλεσμα είναι ελάχιστο. Κατά τη γνώμη μου, αν δεν μπορεί να επεμβαίνει άμεσα η αστυνομία (δημοτική ή κανονική) , η όλη διαδικασία είναι ανώφελη. Βέβαια , να μην κάνουμε τίποτα; Εσείς τι λέτε;

Αξίζει

Νομίζω οτι αξίζει η καταγγελία στο 1142, ακόμα και αν δεν γίνεται παρέμβαση στην επιχείρηση, με την καταγγελία μας:

  • Δημιουργούμε στατιστικά παραβάσεων. Στις δημοσιεύσεις για το κάπνισμα συχνά βλέπουμε να αναφέρουν πόσες καταγγελίες έχουν γίνει.
  • Δίνουμε δουλειά στους υπαλλήλους που απαντούν την κλήση. Τουλάχιστον το κράτος πληρώνει κάποιον να απαντά το τηλέφωνο. Ξέρετε πολλές δημόσιες υπηρεσίες που απαντούν το τηλέφωνο;
  • Όταν κάνω μια καταγγελιά, αισθάνομαι πως έκανα κάτι. Έκφρασα την άποψή μου και κάποιος την άκουσε.
  • Σε περίπτωση που οι καταγγελίες χρησιμοποιούνται για ελεγχους, υποθέτω πως οι έλεγχοι θα γίνονται στα καταστήματα που έχουν τις περισσότερες καταγγελίες, ή σε περιοχές που έχουν πολλές καταγγελίες κ.λ.π.

Δημιουργεί φόβο στους καταστηματάρχες

Μια φορά που έκανα καταγγελία και ο καταστηματάρχης με είδε να μιλάω στο τηλέφωνο, αφού προηγουμένως του παραπονέθηκα και είπα πως θα κάνω καταγγελία, ο καταστηματάρχης άνοιξε αμέσως διάπλατα όλες τις τζαμαρίες. Ήταν η μέση του χειμώνα σε ιδιαίτερα κρύα νύχτα, και σε λίγα λεπτά η αίθουσα άδειασε.

Πιστεύω λοιπόν πως το παράπονό μου σε συνδυασμό με την καταγγελία έκανε τον καταστηματάρχη να κάνει κάτι.

Καλό είναι να ακούνε όλοι τα παράπονα όσων ενοχλούνται απ' τον καπνό. Το 1142 το ακούει η πολιτεία. Αν βλέπει πως υπάρχουν πολλά παράπονα, είναι πιθανότερο να κάνει κάτι παραπάνω.

Κραταει σε εργρηγορση την υπηρεσια καταγγελιων!

Αν σταματησουμε να κανουμε καταγγελιες, παει, θα το κλεισουνε το μαγαζι και οι τηλεφωνητριες δεν θα υπαρχουν να δεχονται καταγγελιες. Βλεποντας ή οχι αποτελεσμα, προτεινω να συνεχισουμε τις καταγγελιες με ακομα περισσοτερο σθενος απο οτι παλιοτερα. Ολοι απαξιωνουν το νομο καθημερινα και με περισσιο θρασος!

ενημέρωση του χάρτη

Πότε ενημερώθηκε τελευταία φορά ο χάρτης;; Το Dante στο κέντρο της θεσσαλονίκης σίγουρα δεν εφαρμόζει τον νόμο από τον οκτώβριο...

Πώς γίνονται οι ενημερώσεις

Ο χάρτης ενημερώθηκε πρόσφατα από την παλιά λίστα στο nosmoke.gr, και ενημερώνεται συνεχώς με βάση τα σχόλιά σας.
Καλύτερα να βάζετε τα σχόλια σας κατευθείαν στη σελίδα του καταστήματος,
ώστε να τα διαβάζει αμέσως όποιος κοιτάει εκείνη τη σελίδα. Έτσι συμβάλετε στην άμεση ενημέρωση.